Петък,

Истина ли е? Огромни опашки за ваксина в София

От: Редактор -
Истина ли е? Огромни опашки за ваксина в София
A
A
A

Дълги опашки с желаещи да се ваксинират се извиха в София.  Отново броят желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – "Pfizer", "Moderna" и "Janssen" – беше изключително висок. Минути след 11:00 часа в събота своя ред пред пункта в подлеза на НДК чакаха десетки души, съобщава БНТ. Сред тях бе и Пенка Турманова.

"Реших да дойда да се ваксинирам, слагам си трета доза днес, за да покажем на младите. Те са толкова против, че не разбирам защо. Искам да направя една забележка – малко повече информация трябва да има отвън. Много обиколих, преди да дойда тук, не знаех откъде да мина. Ако отвън има повече информация, може би и други хора ще се сетят да дойдат", каза Пенка Турманова, която днес си сложи трета доза ваксина.

Според нея сред младите хора има тенденция да не искат да се ваксинират, която се дължи на различните сайтове, разпространяващи антиваксърска пропаганда.

"Това чипиране, за което толкова много се говори, то е просто смешно. И от "Pfizer" излязоха със становище, че няма вътре никакви такива съставки. Просто нямам обяснение защо хората вярват на тези неща", допълни Турманова.

Друга жена, също чакаща за ваксина, сподели, че агитира всичките си познати да се ваксинират и обясни, че не се страхува от никакви медицински манипулации.

"Дойдох да се ваксинирам, защото така трябва. Дъщеря ми се ваксинира. Аз съм от Габрово. Дойдох при нея на гости и реших да си поставя втора доза", заяви Маргарита.

Според нея предимно възрастните хора не желаят да си поставят ваксина поради различни страхове.

Мнозинството от хората заявиха своята категорична позиция за ваксините и не пропуснаха да отбележат, че си слагат втора и трета доза. На опашката пред ваксинационния пункт, разположен непосредствено пред "Пирогов", беше и Нидал Алгафари.

"Убеден съм, че трябва да се ваксинирам. Аз идвам за трета доза. Има всякакви мнения в социалните мрежи, по телевизионните канали, по радиата. Всякакви материали се излъчват. Човек трябва да има някакво вътрешно убеждение дали да се ваксинира или не. Моето вътрешно убеждение е, че трябва да се ваксинирам и че това ще помогне на всички", каза Нидал Алгафари.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички