Има и възрастни със СПИН в "Орландовци"

Само едно от децата е със симптоми

Има и възрастни със СПИН в "Орландовци" | StandartNews.com

София. Три неправителствени организации работят много активно от месец март в квартал "Орландовци". Данните са, че от 5 деца само едно има клинични симптоми на СПИН, другите са само серопозитивни. Това каза за бТВ д-р Тонка Върлева, национален координатор по СПИН, която коментира случая със заразените с ХИВ деца от дом "Асен Златаров". Три от серопозитивните деца са под лекарско наблюдение.

Открити са и трима заразени възрастни. Заразяването е станало чрез спринцовка и игла при употреба на наркотици, а не по полов път. Всички деца в дом "Асен Златаров" и в дом "Славейков" са изследвани за СПИН и туберкулоза. Това заяви д-р Минка Владимирова, шеф на "Социални дейности" в Столичната община. По думите й заразените деца не са пребивавали постоянно и не са били в контакт с останалите деца в дома.

В ромския квартал има лица, които са регистрирани за проституция, каза главен инспектор Веселин Койчев. По думите му обаче основните сигнали от района са за битови скандали и кражби на цветни метали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай