Вторник,

"Икар" за изключителен принос за Стефан Мавродиев

От: Failed to load user -
1151
"Икар" за изключителен принос за Стефан Мавродиев
A
A
A

София. Наградата за изключителен принос в областта на българския театър ще получи Стефан Мавродиев, обяви пред БНР Христо Мутафчиев – председател на Съюза на българските артисти, относно номинациите за наградите ИКАР на Съюза.

"Много трудно стигнахме до това кой ще получи наградата, защото имаше и доста други достойни имена."

За Наградата за театрална чест и достойнство, Мутафчиев каза: Тази награда не се прави с номинации. Тя е по решение на председателя на Съюза на артистите който и да е той. Тази година реших, че е хубаво да обърнем внимание на изключително големите български актьори, които работят извън София. Наградата тази година ще е на името на Михаил Хаджиилийков.

Номинация за режисура има Иван Добчев за "Възвишение", Крис Шарков за "Презрението" и Лилия Абаджиева за "Скъперникът".

За водеща мъжка роля са номинирани Владимир Пенев – за "Скъперникът", Иван Бърнев - за "Веселите уиндзорки" и "Херкулес и Авгиевите обори", и Стоян Радев за "Ревизор".

Кандидатките за "Икар" за главна женска роля са Дария Симеонова за "Презрението", Жорета Николова за "Морски пейзаж" и Лилия Маравиля за "Г-жа министершата".

Гала-вечерта ще бъде на 27-и март в Народния театър "Иван Вазов". Приходите от церемонията ще влязат в здравния фонд на Съюза на артистите, за да можем да помагаме на наши колеги за здравето им, подчерта Христо Мутафчиев.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички