"Икар" за изключителен принос за Стефан Мавродиев

"Икар" за изключителен принос за Стефан Мавродиев | StandartNews.com

София. Наградата за изключителен принос в областта на българския театър ще получи Стефан Мавродиев, обяви пред БНР Христо Мутафчиев – председател на Съюза на българските артисти, относно номинациите за наградите ИКАР на Съюза.

"Много трудно стигнахме до това кой ще получи наградата, защото имаше и доста други достойни имена."

За Наградата за театрална чест и достойнство, Мутафчиев каза: Тази награда не се прави с номинации. Тя е по решение на председателя на Съюза на артистите който и да е той. Тази година реших, че е хубаво да обърнем внимание на изключително големите български актьори, които работят извън София. Наградата тази година ще е на името на Михаил Хаджиилийков.

Номинация за режисура има Иван Добчев за "Възвишение", Крис Шарков за "Презрението" и Лилия Абаджиева за "Скъперникът".

За водеща мъжка роля са номинирани Владимир Пенев – за "Скъперникът", Иван Бърнев - за "Веселите уиндзорки" и "Херкулес и Авгиевите обори", и Стоян Радев за "Ревизор".

Кандидатките за "Икар" за главна женска роля са Дария Симеонова за "Презрението", Жорета Николова за "Морски пейзаж" и Лилия Маравиля за "Г-жа министершата".

Гала-вечерта ще бъде на 27-и март в Народния театър "Иван Вазов". Приходите от церемонията ще влязат в здравния фонд на Съюза на артистите, за да можем да помагаме на наши колеги за здравето им, подчерта Христо Мутафчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай