Грипна ваканция в Стара Загора, Бургас и Шумен (ОБНОВЕНА)

Обявиха епидемия в двете области

Грипна ваканция в Стара Загора, Бургас и Шумен (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Грипът затвори училищата в Стара Загора и Бургас. В двете области бе обявена епидемия. През последната седмица в Стара Загора и региона са се разболели над 264 души. Изследванията им показват, че в областта циркулира грипен щам А H3N2. Затова Районната здравна инспекция - Стара Загора, обяви грипна епидемия от утре, 15 януари. Инспекцията настоява за грипна ваканция до края на седмицата. Преустановят се свижданията в болниците, женските и детските консултации, както и провеждането на планови профилактични имунизации и реимунизации.

Грипната ваканция в Бургас влиза в сила от утре - 15 януари. Децата в морския град са на училище час в понеделник, стана ясно по време на заседанието на  Противоепидемиологичния щаб при областния управител Вълчо Чолаков.
В момента заради грипа отсъстват над 15 % от учениците.

Грипна епидемия бе обявена днес и в Силистра, но училищата в областта все още не са затворени.

От утре, 15 януари, РЗИ – Шумен обявява грипна епидемия на територията на област Шумен. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия в областта за периода 16.01.2019 г.-18.01.2019 г. включително, съобщават от министерството на здравеопазването.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай