Голям ден за шестима пилоти. Денков им дава нещо специално

Това ще стане в присъствието на министъра на транспорта Георги Гвоздейков

Голям ден за шестима пилоти. Денков им дава нещо специално | StandartNews.com

Голям ден за шестимата пилоти, които първи ще изпълняват операции по спешна медицинска помощ от въздуха. Те ще получат свидетелствата си за летателна правоспособност.

Документитеще им бъдат връчени от премиера Николай Денков в присъствието на министъра на транспорта Георги Гвоздейков. Очаква се първият хеликоптер да започне да изпълнява курсове у нас през втората половина на февруари.

Машината ще пристигне в средата на януари, но трябва да премине проверка и да бъде вписана в регистъра на летателните средства. Осигурени са пари от бюджета за изграждането на 21 болнични летателни площадки. В момента има регистрирани 2 такива летища - във Варна и Панагюрище.

Първият хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух ще бъде базиран във въздушната база на "Гранична полиция" на летище София и ще обслужва район с радиус от 200 километра, предава БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Марио
преди 4 месеца

"Голям праз" такъв хеликоптер трябва да има задължително във всеки областен град, не един за цялата скапана държава.

Откажи
Иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи