Цацаров е изумен от пускането на Полфрийман

Той е изтърпял повече от половината си наказание

Цацаров е изумен от пускането на Полфрийман | StandartNews.com

През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор. Цацаров заяви пред Нова тв, че не иска да коментира съдебния състав, „защото ще бъде крещящ“. Той допълни, че не иска да засегне съда като цяло, а конкретния състав на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева. Бащата на убития Андрей Монов призова Калпакчиев да обясни пред обществото решението си. Сотир Цацаров коментира, че който е извършил престъпление, трябва да си понесе наказанието.

Бащата на убития от Джок Полфрийман студент Андрей Монов - Христо Монов, призова Калин Калпакчиев публично да обясни решението да пусне предсрочно убиеца на свобода. През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно го осъди на 20 години затвор, но той е в ареста от декември 2007 г., когато след спор и сбиване уби студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.

Полфрийман е изтърпял повече от половината си наказание и му оставаше да излежи 6 г. и половина. До момента той няколко пъти е искал да бъде освободен предсрочно от затвора, но му бе отказвано. Последната му молба е била отхвърлена от Софийския градски съд, но днес апелативният е преценил, че той може да излезе на свобода. Предстои съдебният състав да обяви мотивите за решението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай