Габровци издигат 15 искания към властта

Те настояват за промени в законодателството, работещи институции и гарантиране на равноправието на българските граждани

Габровци издигат 15 искания към властта | StandartNews.com

15 искания към властта отправят жители на Габрово след поредицата протести в града, предаде БНР. Протестиращите и тази вечер се събират на площада пред Общината. Те настояват за промени в законодателството, работещи институции и гарантиране на равноправието на българските граждани.

Протестиращите започват събирането на подписи в подкрепа на исканията. Те настояват за работеща прокуратура и полицейско присъствие на местата в града, които определят като горещи точки, ефективни мерки срещу нарушителите на законите, бързи производства за хулигански прояви. Проверка на доходите на незаетите лица и промени в законите за социалното подпомагане и за неизбежната самоотбрана – също са част от исканията, които се очаква да бъдат внесени в Общината, а след това кметът на Габрово да ги представи на среща с премиера и пред законодателя.

Обстановката в града постепенно се нормализира след протестите и размириците, провокирани от побоя, нанесен от трима роми на продавач в централен магазин. Една трета от децата от ромското малцинство, които не бяха на училище, са се завърнали в класните стаи, посочиха от Регионалното управление на образованието. На работа са заетите с почистването на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай