Фандъкова писа на израелския посланик: Осъждаме агресията!

Изпрати съболезнователно писмо

Фандъкова писа на израелския посланик: Осъждаме агресията! | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до посланика на Държавата Израел, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.  

„Изразявам съпричастност към Вас и всички Ваши сънародници по повод трагичната смърт на израелски граждани, както и най-искрени съболезнования към близките и роднините на загиналите при ракетните атаки, предприети от терористичната групировка „Хамас““, пише в съболезнователния адрес кметът Фандъкова до посланик Йосеф Леви Сфари.

„Категорично осъждаме всяка проява на агресия и насилие и подкрепяме правото на гражданите на Израел да живеят мирно и спокойно. Няма никакво оправдание за погубването на невинни хора. В този труден момент скърбим заедно с всички вас", пише в съболезнователния адрес.

„Продължават боевете с проникналите от ивицата Газа в Израел бойци на палестинското ислямистко движение „Хамас“, заяви рано тази сутрин говорител на израелската армия, цитиран от Ройтерс.

В. „Джерузалем пост“ междувременно съобщи, че броят на убитите при атаката хора в Израел е надхвърлил 300, повече от 1500 души са били ранени. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай