Евгени Минчев проговори за ареста. Признанието

Делото ще се гледа на 13 юли

Евгени Минчев проговори за ареста. Признанието | StandartNews.com

Светският хроникьор Евгени Минчев проговори за ареста си.

ВИЖ ОЩЕ: Съдът взе важно решение за Евгени Минчев, последствията

“Благодаря за загрижеността Ви относно инцидента, но няма абсолютно нищо за казване или писане. Недоразумение.”, лаконично коментира пред „Труд” Лорда и отклони всички въпроси каква е неговата версия или тази на адвоката му за случилото се малко преди полунощ в събота.

ВИЖ ОЩЕ: Евгени Минчев го закъса. Арестуваха го

PR специалистът бе арестуван за обиди към полицаи и остана за 24 часа зад решетките на Първо столично районно управление. Инцидентът станал в района на бившето заведение “Кристал”, където служители на МВР отишли на сигнал за скандал между 60-годишния мъж и група младежи. Когато пристигнали, заварили само Минчев, който ги посрещнал грубо и бил задържан.

Срещу Минчев се води преписка по Указа за борба с дребното хулиганство, която в неделя е била гледана от дежурен състав в Софийския районен съд.

Делото обаче е отложено за 13 юли - четвъртък, за когато трябва да бъдат призовани разпити полицаите и други свидетели.

Ако вината на Минчев бъде доказана, той може да бъде осъден на глоба от 100 до 500 лева или задържане до 15 денонощия в структурно звено на МВР. Не е възможно да бъде наказан с безвъзмезден труд, защото тази санкция се налага само при повторно (или системно) нарушение в рамките на една година, а Минчев имаше наказание за дребно хулиганство в далечната 2004 г. - точно преди близо 19 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай