Ето коя луда глава лети със 120 км/ч с тротинетка

Клипът с момичето взриви мрежата

Ето коя луда глава лети със 120 км/ч с тротинетка | StandartNews.com

Стана ясно коя е лудата глава, която лети със 120 км/ч по магистралата. Клипът на момичето взриви мрежата вчера. Нарекоха я „Камикадзето на пътя“. Тя е Емили Йорданова, по-известна като транссексуалното момиче, което е гадже на Тихомир от „Фермата”. Той също два пъти смени пола си. Стана жена, сега отново е мъж.

Всъщност Емили не лети с тротинетка, а с електрически скутер, който притежава заедно с Тихомир, разказа историята им бТВ.

В интервю за бТВ Емили споделя, че редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Твърди, че винаги спазва правилата.

„Обикновените тротинетки, които се взимат под наем те вдигат до 25 км в час и те са лекички. Всъщност те тежат 10, 15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купи от всякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв., тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробегът ѝ е 160 км с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем.

С тротинетката редовно се движат и по големите булеварди в столицата - до момента безаварийно. Всички падания са регистрирани с ниски тротинетки, от нисък клас и то повече са младежи, които не знаят какво правят… според мен трябва да се приемат нови закони, защото това е бъдещето, поскъпват цените на горивата, замърсяваме околната среда, бъдещето е това, казва Тихомир.

А Емили е категорична, че ще продължи да кара по магистралите.

Подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя, предупреждават експертите.

„Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване. Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция пътна безопасност.

Летящата по магистралите тротинетка е в нарушение не само заради скоростта, а и заради факта, че няма регистрация.

„Това не е административно нарушение, а това е престъпление. Следователно всеки, който си позволява да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, с нерегистрирани превозни средства, извършват престъпление“, допълни Рапчев.

До момента Емили и Тихомир не са ходили в КАТ, за да регистрират тротинетката. Този мощен и скоростен модел се продава свободно в България и всеки може да ги купи. Ускоряват от 0 до 100 км в час за 7 секунди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай