Ето как глобяват за неправилно паркиране

Вече става и с неприсъствени фишове

Ето как глобяват за неправилно паркиране | StandartNews.com

Центърът за градска мобилност започва да глобавя с неприсъствени фишове шофьорите паркирали неправилно и извън синя и зелена зона. До момента фишовете се пишеха само в присъствието на водача на автомобила. Освен на колата неприсъстения фиш ще бъде изпращан и по пощата.

Самият процес на издаването на фишовете е дигитален. Контрольорите на ЦГМ, които ще бъдат с отличаващи се униформи, разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша в найлонов джобче, за да бъде защитен от дъжд и сняг.

Всеки водач, който е наршил правилата ще може да плати санкцията по сметка на Столичната община в 7-дневен срок, включително и когато заплаща своите данъци.

Санкциите са в размер от 20 до 200 лева, като масовите нарушения са между 20 и 50 лева. За паркиране на тротоар глобата е 50 лв., а за инвалидно място 200 лв.

"Тази функция на ЦГМ ще позволи да се реагира на многобройните сигнали за неправилно паркирали автомобили, които пречат на движението, затрудняват трафика, блокират обществения транспорт, на достъпа до институции или паркират в паркове", коментират от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай