Ерес. Предколедно за обичта, ваксините и папа Луций III

Защото различното може да бъде само ОПАСНО!

Ерес. Предколедно за обичта, ваксините и папа Луций III | StandartNews.com

Ще предам съвсем малка част от разговор с дама, която ми звънна, за да ме покани да направя семинар пред служителите в голяма фирма.

Започна така:
Тя: Госпожо Де Мео, Вие сте интелигентен човек и със сигурност сте ваксинирана. Уверявам  Ви, че в залата ще присъстват само ваксинирани служители, така че можете да сте абсолютно спокойна за здравето си! В нашата фирма привилегиите за ваксинирани са сериозни и хората постепенно предпочетоха доброволно да го направят. Изключително сме горди с либералната си политика! Ще се съобразим изцяло и с финансовите Ви условия...

И завърши така:
Аз: Не съм ваксинирана, но благодаря, че отбелязахте, че съм интелигентен човек! Заради това ще прекратя недостойния разговор и ще откажа и привилегиите, и поканата. Хубав ден! И така...

Помните ли как в началото на тази лудост много се говореше, че вирусът, видите ли, ще промени хората към по-добро. Постоянно се публикуваха снимки и клипове на пеещи по терасите хора. На хора, които доброволно пазаруват на болни. На доброволци по болниците... По онова време се сдърпах с доста народ, твърдейки, че всъщност епидемията ще изкара наяве най-страшното от човеците.

Дали станахме по-добри?
Или отново завъртяхме онова магично колело на историята, което доказва, че нищо ново не се случва под слънцето. И изобретихме за пореден път нещо, изобретено отдавна.

Този път - Светата инквизиция.
Нито за миг не ще се извиня за „абсурдното” сравнение. Ще кажа само, че съм в пълно съзнание колко хора ще разочаровам с този пост.

Кратка историческа справка:
Светатата инквизиция е родена в лоното на европейската цивилизация. Въведена е от папа Луций III, в края на 12-ти век. Задачата й е да разследва и осъжда случаите на ерес.ЕРЕС (от гръцки: hairesis/αιρησις ) означава ИЗБОР.

Това е общото име, с което християнската църква назовава всички религиозни учения, отклоняващи се от официалната догма.  С годините дейността на Инквизицията и предметът на преследване се променя и развива:

През 13/15-ти век тя е насочена към ереста като антидържавно явление. През Ренесанса вече преследва и самата еретична мисъл.  През 15-ти век еретиците са обвинени, че разпространяват чумата и тровят водата.През 16/17-ти век Инквизицията е острието на Контрареформацията.През шестте века на своето съществуване Светата Инквизиция взима стотици хиляди жертви, избрали да мислят и вярват по различен начин или просто наклеветени, че го правят, „продавайки доброволно душите си на Дявола”.И ето я съвременната Инквизиция, родена отново в люлката на европейската цивилизация. Тя отново твърди, че има само една Истина и отново я облича в златните дрехи  на „грижата за ближния”. Отново обявява, че всичко извън нейната догма е заплаха, ерес и антидържавно явление.В края на 12-ти век, каузата е велика и свещена. Спасявала е човешки души. Казвала се БОГ! В началото на 21-ви век, каузата е велика и свещена. Спасява човешки тела. Казва се ЖИВОТ!

След 800 години еволюция!

И когато каузата е толкова велика и свещена, тя не признава различна воля, различна мисъл, различна вяра, различна нужда, различен страх, различно знание, различен стремеж. Защото различното може да бъде само ОПАСНО!

Не, не ме разбирайте както ви е удобно!
Защото аз не казвам, че няма вирус!
Не казвам, че съм анти ваксър!
Не казвам, че ме заразяват от въздуха!
Не казвам, че ваксинираната ми майка е чипирана!
Не казвам, че земята е плоска
Казвам, че мисля различно.Казвам, че 50% от ваксинираните ми познати са с фалшив сертификат, защото не желаят да се ваксинират, но трябва да изкарват хляба си!Казвам, че 90% от приятелите ми не са ваксинирани. И не искат да бъдат.Между тях има хора със семейства, с всякакви професии и различно социално положение. Обединяват ги следните признаци – пъстри са, живеят здравословно, мислят, творят, спортуват, не мърсят, много от тях отглеждат храната си, заявяват смело истината си и отстояват позициите си.  

Наричат себе си свободни хора.

Това е онази разновидност на биологичния ни вид, за която свободата и чистата съвест винаги ще бъдат по-важни от удобства, привилегии и богатства. Те са част от малцинството и в България, и по света. Не, не от онова болно малцинство, зависимо от световните конспирации, нито от другото, отказващо да се труди, медитирайки в полусъзнание.Те са част от онова бляскаво малцинство, което с цялото си сърце вярва, че животът е велико приключение на свободния ум!
Но те са еретиците, мислещи различно!
Дали обичам другите 10%?

Много! Защото приятелството не е нещо, което зависи от ваксините!
Някога Инквизицията е убивала след страшни мъчения тези, които „доброволно са продали душите си на Дявола”.
Сега Инквизицията безпощадно лишава от права не ваксинираните, заявявайки, че това е техен доброволен избор.
Казвам, че има нещо дълбоко сбъркано.И е крайно време да си зададем честно въпроса, какво е то!

Защото ако Инквизицията продължава да нарича инакомислещите „плоскоземци” (цитирам лекар по национална телевизия), да забранява на децата да ходят свободно на училище и да ограничава насъщната потребност от човешко общуване, ще докаже, че не е само грозна метафора, а уродлива действителност! И колкото и да твърди, че съществува „в името на човешкия живот”, тя единствено ще отнеме човешкото от човечеството.Ще отида и по-далеч. Покрай този вирус все се чува въпроса "Защо?".Защо ни се случи? С какво сме грешни? Честно ли е да си отиват толкова хора?...И ми се иска да намеря думи, които да не са тежки за онова "честното". Но както и да го обърна, все тежко ще прозвучи.Честното, мили хора, всъщност рядко е по човешкия аршин. Все забравя човекът, че онзи Господ (или Висш разум), на когото се уповава, е Творец и на други дихания. И гледа да е в Равновесие общото и цялото.И ако човекът е наклонил везните към себе си, защото твърде много е взел от общото, може би Творецът е намерил начин да върне равновесието.Помните ли в началото на епидемията колко клипове се снимаха на природата, която си поемаше дъх, докато хората бяхме затворени?
Ще посмея да изкажа подозрение, че след всички горещи молитви и невероятни медицински постижения, Господ надали си казва: "Този ще го пощадя, защото се покая и се ваксинира". Възможно е Господ просто да отбелязва: „ Този там е човек. Той е от онзи край на везните, който натежа”.Не ме напуска мисълта, че човекът първо трябва да си спомни що е обич и почит към човека. Пък бил той и различен от него човек!

Що е помощ, дълг, свобода, благодарност... Да си спомни не как да има, а как ДА БЪДЕ!Дали пък Господ тогава пак ще рече, че човек за човека полезен, може пак да е полезен за общото...Не знам, тежко е това домашно. Твърдя едно нещо със сигурност:
Не съществува хуманно управление в човешката история, което да е поставяло здравето и живота срещу свободата на избор!!!

Може би ваксините ще помогнат на милиони човешки тела. Но разделението и отнемането на свободата ще отнемат милиони човешки души и милиони човешки деца ще пораснат с разширени зеници пред екраните и сърца, лишени от радост!
Говорете си, хора!
Чувайте се!
Иде Коледа...

с обич и почит, Розмари.
П.П. Поднасям своето най-искрено уважение към Ерол Ибрахимов!  https://offnews.bg/…/erol-ot-uikeda-obicham-stcenata-i-sega…Вярвам, че ще има и други!

/Фейсбук/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай