Електрически велосипеди под наем организира Столична община

Услугата е създадена по програма „Зелена София“ на Столичната община

Електрически велосипеди под наем организира Столична община | StandartNews.com

И това лято жителите и гостите на столицата ще могат да наемат електрически велосипеди за разходка до местностите Тихия кът и Златните мостове на Витоша. Велосипедите могат да се наемат от паркинга пред Националния исторически музей, а услугата е създадена по програма „Зелена София“ на Столичната община. Тази година ще заработи и втора станция за електрически велосипеди под наем - тя ще е в „Дианабад“, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Сега ElJoy Bikes си сътрудничи с Е-Mountain Bike, за да предоставят възможност за вземане под наем на ново поколение планински електрически велосипеди. Те ще се предлагат на адрес ул. „Никола Габровски“ №1, както и пред НИМ.

„Продължаваме проекта с разширение, миналата година бяха пуснати десет електрически велосипеда. Тази година още пет нови електрически велосипеда са пуснати“, добави Фандъкова.

Пилотният проект стартира точно преди една година по инициатива на „Зелена София“ - Столична община, и мрежата за устойчиво развитие Клийнтех България, с подкрепата на EIT Climate-KIC - най-голямото публично-частно партньорство в ЕС, подпомагащо развитието на зелени иновации, като включва и широк кръг от партньори.

Желаещите да използват велосипедите могат да направят резервация на тел: 0885151928 или да посетят уебстраницата www.rentebike.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай