Експертен кабинет сега е мисия невъзможна

Експертен кабинет сега е мисия невъзможна | StandartNews.com

Експертно правителство в момента у нас не е възможно. Липсата на доверие между политическите сили в този парламент е огромна и няма как какъвто и да е кабинет да получи подкрепа.

Дори досегашните партии, които подкрепяха управляващите, и те развалиха коалицията си. В този парламент, както се вижда, всеки е срещу всеки.

В следващия парламент никой няма да може да състави самостоятелно управление. Но е напълно възможно да се състави десноцентристко или левоцентристко правителство съответно с някакъв коалиционен партньор. Изглежда вероятно все пак предсрочните избори да бъдат спечелени от ГЕРБ и да бъде съставено правителство, което да бъде подкрепяно от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Нека да не забравяме, че България не е Германия и една голяма коалиция между ГЕРБ и БСП няма да бъде посрещната радушно от избирателите след всичко, което се изприказва между двете партии - не само между лидерите им, а и между народните представители от ГЕРБ и БСП. Така че един такъв съюз ще бъде възприет не като обединение в името на България, а като обединение в името на далаверата. Българското общество смята, че българските политици не са узрели за такава голяма коалиция. Това е преобладаващото обществено мнение. А и при тези лидери на ГЕРБ и на БСП е невъзможно да се стигне до коалиция.

(Пред БГНЕС)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай