Експерт разкри истината за българското море

Какво казва той за наш курорт

Експерт разкри истината за българското море | StandartNews.com

Големият въпрост в разгара на летния сезон през август  месец е падат ли цените на почивките на българското черноморие.

Днес морето е много бурно, флагът е червен, а спасителите не позволяват влизането във водата.

През последните седмици в Слънчев бряг има истинско стълпотворение на туристи.

„Това е най-големият курорт не само в България, но и на цялото Черноморие. Той е уникален, изключено е да видим такова нещо в Северна Гърция, която много ни я хвалят.

Тук има 550 000 легла, до миналата седмица бяха заети почти на 70%, вече са по-малко, тъй като от днес вече изпадаме в така наречената августовска дупка.

Нашите прогнози са, че туристи ще има до първата седмица на октомври“, коментира пред bTV шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, който също почива в курорта, като прави и наблюдение.

„От следващия уикенд ще се наблюдава едно спадане на цените за нощувки на морето от 20 до 30%. Ако досега човек е можел да почива четири дни за дадена цена, сега ще може да почива седем дни за същата цена“, посочи Владимир Маринов от Регионалната туристическа камара в Бургас.

Той посочи, че за семейство с две деца едноседмична почивка на Южното Черноморие сега би излязла около 700 лева в семеен хотел само за нощувките, а с ол инклузив цената ще стигне до 2500 лева.

„В Слънчев бряг скара с бира струва 11 лева, толкова ще струва и през септември“, заяви Румен Драганов.

„За това лято очакваме почиващите да стигнат 5,1 млн. само за това лято. Разговарям с хора, които вече са за трети път на морето, което означава, че през септември те могат да дойдат още веднъж или два пъти. Те правят кратки интензивни почивки“, коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай