Събота,

Експеримент. Купуваме ток предварително

От: Редактор -
Експеримент. Купуваме ток предварително
A
A
A

Предварително плащане на тока, а не след получаване на сметката, предлагат вече от енергото в Западна България ЧЕЗ, установи проверка на „Телеграф“ в общите условия на дружеството.

Така потребителите могат да заявят, че искат да внасят пари авансово за тока, който ползват, а като се изчерпат сумите, автоматично от електромера се прекъсва захранването.

Практиката за предварително заплащане на определено количество електроенергия до изчерпване на сумата и многократно въвеждане на различни суми според количеството енергия, която има намерение да използва, се използва от гражданите във Великобритания и други държави, членки на общността.

Включването на такава услуга в Общите условия означава, че при изразходване на предварително заредената в устройството сума и спиране подаването на енергия, електроснабдяването ще се възстановява автоматично при зареждането и с пари за определено количество киловатчаса.

Потребителят пък няма да плаща, както е в момента такса за включване на захранването след спиране заради неплатена сметка.

Във връзка със сигнали от потребители за това, че не могат да следят показанията на електромера си, тъй като уредите се намират зад непрозрачни табла във входовете на блоковете, от неправителствени организации предлагат по примера на Германия доставчикът да удостоверява верността на отчетената енергия със снимка на съответното показание на електромера.

За деня и часа на отчет на уреда битовите клиенти на енергото предлагат то да поставя съобщения във входа на жилищните сгради по примера на „Софийска вода“ и „Топлофикация“.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички