Драма с Twitter заради Мъск. Оставаме ли без акаунти

Европа отправи предупреждение към милиардера

Драма с Twitter заради Мъск. Оставаме ли без акаунти | StandartNews.com

Голяма драма се задава с Twitter. Брюксел заплаши социалната мрежа със забрана на своята територия, ако собственикът Илон Мъск не спазва правилата на ЕС за модериране на съдържанието, съобщава „Файненшъл таймс“, позовавайки се на свои източници.

"Европейският комисар Тиери Бретон, който отговаря за прилагането на цифровите закони на ЕС, изрази заплахата по време на видеосреща с Мъск днес", пише вестникът, като се позовава на хора, запознати с разговора.

Бретон е призовал Мъск да се придържа към списък с правила, който включва създаване на ясни критерии, по които даден потребител може да бъде блокиран, въздържане от "произволно" възстановяване на блокирани потребители, "агресивно" преследване на дезинформация и съгласие за "обширен независим одит" на платформата до следващото лято.

Според "Файненшъл таймс" Мъск е бил предупреден, че ако не спазва тези правила, Twitter "рискува да наруши" новия Закон на ЕС за цифровите услуги, който установява стандарт за това как технологичните компании трябва да модерират съдържанието. Бе отбелязано, че ако Twitter наруши закона, на социалната мрежа ще бъде наложена забрана в рамките на ЕС или глоба в размер до 6% от световния оборот.

Бретон е призовал Мъск да прилага строги правила за рекламиране, които включват забрана за "таргетиране" на деца и забрана за "таргетиране" на всички потребители въз основа на "чувствителна информация" като религиозни и политически убеждения.

Американската компания Twitter Inc. е основана през 2006 г. Основният продукт на компанията е социална мрежа за обмен на кратки съобщения. Седалището на компанията е в Сан Франциско, Калифорния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай