ДПС и БЛС подписаха споразумение

ДПС и БЛС подписаха споразумение | StandartNews.com

Разград. Меморандум за съгласие по основните политики и управленски дейности в областта на здравеопазването подписаха в Разград ДПС и Българският лекарски съюз.

И от движението, и от съсловната организация обявиха, че нямат съществени разлики във вижданията какво е нужно на българското здравеопазване, за да се работи в името на хората.

Трябва да престанем да прехвърляме проблемите на системата върху плещите на лекарите и медицинския персонал. Те не са виновни, че няма реформа и не бива да носят отговорности за неудачите в сектора, обясни д-р Нигяр Сахлим. ДПС иска още да спре дебалансираното финансиране на болниците. За един пациент в София се харчат 280 лева годишно, а болните в Разград и Търговище струват на здравната каса 22 лева за 12 месеца. Хората плащат еднакви вноски и срещу тях трябва да получават еднакви услуги, категорични са от ДПС.

Споразумението на Българския лекарски съюз с Движението за права и свободи е плод на дългогодишно сътрудничество, обяви шефът на съсловната организация д-р Цветан Райчинов. Той напомни, че оглавяваната от него организация вече е подписала такива меморандуми с 6 от основните политически партии. Все още нямаме споразумение с ГЕРБ и "Атака", но с тях също текат преговори, каза д-р Райчинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай