Добри новини за туризма, говори експерт

По думите на Румен Драганов войната в Украйна не е фактор за туристите

Добри новини за туризма, говори експерт | StandartNews.com

COVID-19 и войната в Украйна не са отказали туристите да реализират почивката си у нас и се наблюдава "огромен ръст" спрямо миналата година. Това отчете в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Румен Драганов, директор на „Центъра за анализи и оценки в туризма”. 

"Туристите отдава обръгнаха на тези неща и не слушат никого. Просто това е неглижирано", посочи той за коронавируса. Очакванията му към служебното правителство е за "нормално отношение" в тази посока. "Опазването на всеки един е негово лично задължение и проблем. Бабите навремето ни казваха: "Мий си ръцете, не си бъркай в устата”, припомни той, като подчерта, че забраните не работят.

По думите на Драганов войната в Украйна също не е фактор за туристите: „Сега, ако погледнете плажовете, пълни с народ с чадъри, хората в морето да не би да си говорят за война"? 

По думите му сезонът се движи много добре. "Ние се движим около 14% под нивата на 2019-та - предпандемичната година. Няма да имаме 12 милиона и половина чуждестранни посетители, те ще бъдат по-малко, но в същото време имаме огромен ръст спрямо миналата година. И всичко се движи съгласно нашето очакване”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай