Деси Радева: Слави ме отказа да емигрирам

Със съпруга ми се запознахме на мое ревю преди 31 г., разкри президентшата

Деси Радева: Слави ме отказа да емигрирам | StandartNews.com

"Съгласих се, защото предаването се казва "Втори план", а аз съм втори план на президента". Това заяви Десислава Радева в ексклузивно интервю за предаването на Мартин Карбовски по бТВ. "Аз съм обикновена жена, майка, съпруга, родена и израсла в Бургас. В София дойдох през 1989 г., исках да кандидатствам журналистика, но нямах поне две публикации", разказа за себе си Радева. 

Една година тя работила в рибоконсервна фабрика, лепяла етикети. "Всичко ми миришеше на риба", спомни си тя. "Циганите ме учеха как да играя кючек, но една от тях - след много учене, ми каза: нищо няма да стане от теб, ни тука имаш, ни тука", разказа съпругата на президента. Работила съм и като сервиьорка, докато бях студентка, добави тя.

Как е срещнала Слави Трифонов?

Запознах се със Слави Трифонов в нашата стая в Студентски град, доведе го моята съквартирантка. Точно вечеряхме, на масата имаше мас и щафета салам, бяха най-гладните години. Като видях приятелката ми да идва с един много дълъг човек, си казах: леле, ще ни изяде вечерята. Поканихме го, а той пък взе, че прие. Остана до 3 часа, тогава взе виолата и започна да свири, спомни си Радева за запознанството си с Дългия през 1990 г. Той ме убеждаваше, да не емигрирам, аз исках да напусна България, призна Десислава Радева.

Така станала и офис мениджър в предаването "Каналето". 

С Румен Радев се запознала преди 31 години. Първоначално били само приятели, срещнали се на един 8-ми декември по време на модно ревю. "Не знам дали хората знаят, но аз съм дете на разведени родители", сподели Радева. Били "бедно работническо семейство", затова хонорарът от 10 лева на ревю ѝ изглеждал привлекателен. Заинтригуван от нея, бъдещият президент, а тогава млад пилот, я потърсил след ревюто в агенцията, в която работела, и ѝ казал, че му дължи един танц.

"Той е роден пилот, изтребителите са голямата му любов", категорично беше Радева.

Любовта с Румен Радев

В крайна сметка ги събрала работата във ВВС. "Видях, че там работят хора без самочувствие, потиснати. Това бе една от целите ми - да вдигна самочувствуето на тези хора. Другата цел беше сплотяването на екипа вътре. След като Румен напусна, те плакаха - големите мъже", каза Радева, която е бивш пиар. "Ние бягахме от това, отговори тя на въпрос как е пламнала любовта им. - Но в крайна сметка се случи." "Като семейство сме щастливи", споделя съпругата на президента.

През цялото време тя подкрепяла мъжа си в предизборната му кампания, не е имала колебания. Предимствата на новата си роля вижда в срещите с интересни хора и посещението на интересни места като Виенската филхармония и Болшой театър. Недостатъците обаче били повече от предимствата, смята Радева.

Интервюто на Карбовски с една от най-одумваните дами в държавата е заснето във вила "Калина" в резиденция "Бояна". Радева заяви, че там няма персонал. "Никой не ми прави кафето сутрин", каза тя. Камерата показа и кадри на кухнята във вилата, която е далеч от представите за модерна и луксозна. Няма и щатен готвач. "По принцип можем да назначим готвач, но къде отива тогава уютът", заяви президентшата.

Тя коментира и инцидентите с колата, в която се возеше. "Не знаех какво се случва. Само мога да кажа, че изнесеното в медиите нямаше нищо общо с действителността." По думите ѝ автомобилът, в който се возела, бил спрян и в един момент заобиколен от жандармерия, без да е провокирал това. Как можеш да влияеш на един генерал, отговори Радева на въпрос дали влияе на работата на президента.

Кой облича Десислава Радева?

Роклите ми не ти излизат скъпо като данъкоплатец, защото не е от твоите пари. Дрехи, прически, гримове - всичко е от семейния бюджет, а той се формира от заплатата на Румен, заяви Десислава Радева. Свое пътуването до Милано, на което било поканена като патрон на събитие, платила сама. Отказвала обаче покани за други събития, "защото не мога навсякъде да плащам".

Повечето дрехи само ги ползвам и после ги връщам, посочи тя.

Каузи

Като своя ключова кауза Радева посочи създаването на национална педиатрична болница. "Изключително съм щастлива, че министър Ананиев поде тази инициатива, защото това е нещо, което не мога да направя аз сама." Тя разказа, че по време на посещения в чужбина често посещава детски болници и събира въпросници как е организирана дейността там.

"В момента организирам коледно парти за децата от администрацията от президентството. След това организирам коледно парти за хората в президентството. След което ние двамата с Румен и децата ни ще се отдадем на купон", завърши Радева. На съпруга си през новата година тя пожелава да продължава да я обича колкото сега.

Втори мандат на президента?

"На мен не ми се иска. Ако щеш ми вярвай, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася." Тя добави, че гледа на мъжа си не като на политик, защото политиците произлизали от политически партии. Предпочитала да гледа на него като държавник.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай