Денков на магистралата. Прави нещо, чакано от години

Един важен път най-после ще бъде построен

Един чакан от години път най-после ще бъде построен. Символична първа копка на автомагистралата "Русе - Велико Търново" ще направят днес премиерът Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, областни управители и кметове от региона.

Проектното трасе на бъдещата автомагистрала е с обща дължина близо 133 км и е разделено на три участъка: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. Изграждането ѝ ще започне от точка в землището на община Ценово, за която има готов технически проект, завършени отчуждавания и е издадено разрешение за строеж. За останалата част от автомагистралата тези процедури не са завършени.

Проектът за изграждането на лот 1 и 2 от АМ „Русе – Велико Търново“ е включен в програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027, а министърът на регионалното развитие в служебния кабинет на Румен Радев Иван Шишков я обяви за национален обект.

Автомагистралата ще започва от Русе и ще достига до град Дебелец, където трафикът се разделя към Шипка и Прохода на Републиката. Трасето по проект е с автомагистрален габарит с две активни и една аварийна лента за движение в посока, средна разделителна ивица и банкети. Предвидени са необходимите пътни възли и връзки, за да може гражданите от отделните населени места да имат бърз и удобен достъп до трасето на аутобана.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Трезвомислещ
преди 4 месеца

Слава на "академика"!!! Сигурно от Посолството са му дали ножицата или лопатата? Ще поживеем, ще видим аутошосето.

Откажи
S80D5
преди 4 месеца

Ако си пет годишен до пенсия може и да видиш част от него........

Откажи
Българин
преди 4 месеца

Помислих,че е станал магистралка

Откажи