Дават на търг първия компютър, продаден от Стив Джобс

Дават на търг първия компютър, продаден от Стив Джобс | StandartNews.com

Напълно работещ компютър на Apple, продаден лично от Стив Джобс през 1976 г., ще бъде даден на търг следващия месец, пише в. "Гардиън". Стартовата цена ще бъде 500-600 000 долара.

Компютърът е наречен Ricketts Apple - 1. Кръстен е на първоначалния си собственик - Чарлс Рикетс (Charles Ricketts). Той купил компютъра от гараж на Джобс за 600 долара през юни 1976 г., но няколко месеца по-късно го продава. Това е единственият останал компютър на Apple, продаден лично от Джобс.

"Всичко е започнало с Apple 1 и точно с този компютър", споделя организаторът на търга Андрю Миквиниш. "Странно е когато видите дете да играе с iPad или iPhone, защото малко хора знаят, че всичко е започнало от Apple. Затова е особено предимство да притежаваш технология, която дава началото на дигиталната революция", добавя Миквинш. Компютърът ще бъде продаден с чека от покупката му. На него има етикет, на който пише: "Компютърът е бил продаден през юни 1976 година от Стив Джобс в гаража на семейството му в Лос Алтос, Калифорния".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай