Дават и бонуси на шофьорите в градския транспорт

Увеличението на заплатите ще дойде от бюджета на Столична община

Дават и бонуси на шофьорите в градския транспорт | StandartNews.com

Градският транспорт в София се оперира от 4 дружества, но и с много сериозна субсидия. Увеличението, което предлагам е второто, от февруари шофьорите получиха 10-процентно увеличение на заплатите. Вчера внесох доклад, с който предложих тази стъпка. Освен основната заплата ще има възможност и за до 100 лева бонуси. Средната заплата ще стане около 1800 лева. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ.

Работата е много трудна, тези хора носят голяма отговорност. Нашата политика е за използването на градски транспорт, тази година ще сме подменили 90 % от автобусите, обновили сме и тролейбусният парк с почти 90 %. Освен всички останали ремонтни дейности, другата седмица предвиждаме деконструкция на трамвайната линия по улица "Каменоделска". Темата със заплатите доста се политизира, каза още Фандъкова. 

Увеличението на заплатите ще дойде от бюджета на Столична община. Икономиката на София се развива. Това е реалното увеличение на заплатите, всичко останало е подстрекаване, коментира тя.

През месец април се очаква да приключат ремонтите по "Графа". В проекта бяха заложени ограничители, но те предизвикват, не само по естетически причини, но и по гледна точка на безопасност проблеми. Ще трябва да съгласуваме тази промяна, моето мнение е, че тези ограничители трябва да бъдат сменени с по-безопасни, каза още Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай