Д-р Нели Пандова оставя две деца сираци

Гневни сме на всички, които неглижираха мерките срещу коронавируса, казват в Спешна помощ

Д-р Нели Пандова оставя две деца сираци | StandartNews.com

Две деца сираци оставя д-р Нели Пандова-Илиева от Центъра по спешна медицинска помощ в София, която почина късно в събота. Нейният съпруг също работи в ЦСМП и в момента е под карантина, разказаха колеги на издъхналата лекарка.

С аплодисменти и минута мълчание дежурната смяна в Спешния център днес по обяд почете починалата лекарка, която е сред най-дългогодишните служители в ЦСМП, пише "Марица".

"Всички я познавахме, тя беше един от най-лъчезарните и слънчеви хора, обичаше своите колеги и пациентите си. Огромни съболезнования на  близките, на нейния съпруг, който е наш колега, и на децата й. Тъжни и гневни сме, гневни на всички, които неглижираха мерките срещу коронавируса", заяви Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ.

Д-р Нели Пандова-Илиева постъпва в столичната университетска болница „Света Анна” на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние.

Тя е тествана за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка, който е сред първите медици с доказан коронавирус.

Според неофициална информация първият PCR тест на д-р Нели Пандова е  бил отрицателен, такъв е бил и вторият, даден в бившата Окръжна болница преди да бъде изписана. Положителен за коронавирус е бил само бързият тест, направен й вчера при приемането в Александровска болница.

Състоянието й рязко се е влошило след като вече е била пратена вкъщи, като сред възможните причини е белодробна тромбоемболия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай