Бурите взеха и човешки живот/ОБНОВЕНА/

Тежко е ударен Асеновград, също и Пловдив

Бурите взеха и човешки живот/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

32-годишен мъж загина в жилищна сграда в Асеновград при пожар, пламнал веднага след гръмотевичната буря в града. Сигналът за инцидента в 4-етажната кооперация е получен малко след 15.30 ч.

Към 18 ч пожарът вече е потушен, но е изгоряло цялото таванско помещение, в което е живеел загиналият мъж. След като съседите видяли дим, го приканили да излезе, но той отказал.

Въпреки намесата на 4 пожарни екипа, мъжът е загубил живота си в горящото помещение, съобщи БНТ.

До 18 часа в община Асеновград са постъпили над 60 сигнала след преминалата пролетна буря с ураганен вятър и проливен дъж, съобщиха за "Марица" от отдел "Връзки с обществеността" .

Бедствието продължило малко повече от час. Сигналите са най-вече за наводнени избени помещения, гаражи, фризьорски салони, заведения, аптеки, зоомагазин. Има два сигнала за скъсани кабели. Предадено е вече на EVN. Наводнени са и общински обекти и сгради. 

В централната градска част е имали прекъсвания на електричеството. Дъждът спрял около 17 часа и вече обстановката се нормализира. 

Екипи разчистили улиците от повлечените от водата отломки и пясък. Движението към момента е нормално по пътните артерии. Няма данни за бедстващи хора в града и населените места в общината.

Мощна буря се разрази и в Пловдив. Силен дъжд, гръмотевици и вятър доведоха до рязка смяна на климата, но и до поражения.

Масивен клон се счупи и падна пред колите на бул. "Свобода", точно до светофара с бул. "Васил Априлов", видя репортер на "Марица". Само късметът е помогнал да не се стовари върху някой от чакащите шофьори или минувачи. 

Призовават се шофьорите да бъдат много внимателни зад волана и да се движат със съобразена скорост. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай