Брутален екшън в дискотека. Ритат момиче на земята

Девойката била агресивна, твърдят охранителите

Брутален екшън в дискотека. Ритат момиче на земята | StandartNews.com

Полицията в Бургас разследва случай на брутално насилие над повалено на земята момиче пред дискотека "Габана" в Слънчев бряг.

Инцидентът е станал в петък срещу събота в ранните сутрешни часове. Кадрите от грозната сцена бяха разпространени във Фейсбук и предизвикаха възмущение.

На тях се вижда, че как девойка лежи на земята по корем с белезници на ръцете зад гърба, мобилният й телефон е на парчета, а мъж със сиво горнище я удря и я рита в лицето. Около него има няколко охранители от фирма "Аркус". В същото време на земята е повален и приятелят й, докато се опитва да й помогне. Охранителите не посягат на момичето, но единият от тях рита момчето, когато то се опитва да прикрие с тяло приятелката си.

Пред Dir.bg говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева заяви, че самите охранители са подали сигнала на полицията, а видеото е запечатало момента преди да пристигнат органите на реда. Снети са обяснения от тримата гардове на дискотеката, както и от пострадалата. Нейният приятел обаче отказва да дава обяснения до този момент, уточни Рандева.

Няма данни за телесна повреда, е удостоверил медицинският преглед, който е бил направен веднага. Пострадалата не е подала и жалба по случая, уточни говорителят на полицията.

Двойката потърпевши са се озовали в дискотеката след употреба на голямо количество алкохол, като преди това са обиколили още две-три други заведения. Заради агресивно поведение, най-вече от страна на момичето, един от охранителите й е направил нееднократно забележка, а девойката е проявила агресия, като дори го е наплюла и одраскала.

След това охраната я е извела пред заведението заедно с приятеля й, сложили са й белезниците и са подали сигнал на тел.112. Следва грозната сцена, която видяха потребителите в социалната мрежа.

По закона за частната охранителна дейност те имат право да я задържат, докато дойде полицията, обясни Рандева.И двете страни в инцидента са с полицейско предупреждение. Предстои изземване и на видеозаписите от околните търговски обекти. Усилията на полицията са насочени към установяване на мъжа със сивото горнище, който, както се вижда и на видеото, рита и удря момичето. Той обаче не е с униформа на охранител.

В понеделник предстои среща на разследващите в Районната прокуратура в Несебър във връзка с по-нататъшната работа по случая и изясняване на детайлите по инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай