Божанов с нов ход срещу нарушителите по пътя

Министърът на електронното управление в оставка изрази увереност, че МВР ще подкрепи идеятата му

Божанов с нов ход срещу нарушителите по пътя | StandartNews.com

Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов представи предложение за нов начин за справяне с нарушителите по пътя.

"МВР издава актове, фишове, наказателни постановления и ги съхранява в своя база данни. Предложихме в рамките на общата политика за публикуване на повече данни, да се публикуват данните от 2010 г. досега - какви актове и фишове са издадени, на каква стойност, за нарушение на кой член от закона", каза той в "Още от деня".

По думите му това ще помогне да се направят съответните анализи - има ли чести нарушители, има ли много често нарушаване на членове от закона, какви са местата на нарушенията. Увери и, че личните данни ще останат защитени.

Божанов обясни, че същата методика се използва при отварянето на данните от Търговския регистър.

Според министъра на електронното управление по този начин обществото ще подпомогне МВР да направи анализа. Отделно от това общините вече ще имат достъп до тези данни, така че ще могат да преценят къде да сложат "легнали полицаи", камери и т.н.

Данните ще бъдат достъпни за гражданите.

Божидар Божанов изрази увереност, че МВР ще подкрепи идеята. Смята, че дори и оставащото на това правителство време да не стигне, за да се осъществи идеята, следващото управление ще я приеме и ще я осъществи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай