Борисов откри уникална болница и изповяда голяма драма!

Лечебното заведение на площ от 15 000 кв. метра

Борисов откри уникална болница и изповяда голяма драма! | StandartNews.com

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разгледа новия корпус на УМБАЛ „Дева Мария“ в бургаския квартал Ветрен, предаде Флагман.. 

Борисов посети почти завършената онкоболница, инвеститор на която е един от първите членове и верни последователи на ГЕРБ Семир Абумелих.

"Тук е най-модерната техника на земното кълбо в момента. Кадрите ни са най-добрите и в България, и в чужбина. Връщат се лекари от Запад. Единият се завърна от Германия, а другият - от Турция. Общата стойност на инвестицията е 83 млн. лева. Сградата не е само болница. Има към нея и общежитие за служителите. Изградихме я, за да намалим потока на българи към Турция за лечение", каза Абумелих на брифинг.

Той сподели, че една от причините да построи най-модерната онкоболница у нас, е свързана с това, че баща му е бил онкоболен.

„Той се лекува в чужбина. Като видях за какво става въпрос, ми стана ясно, че всичко е въпрос на организация и на желание“, изтъкна Абумелих.

Лечебното заведение на площ от 15 000 кв. метра, специализирани само за лечение на онкоболни. Тя е с най-модерната у нас апаратура, разкри той. 

„Депутати от ГЕРБ помогнаха много. Благодаря и на Община Бургас за подкрепата!“, добави бившият депутат.

Тук има модерен апарат, който е един от четирите в Европа от този клас, каза пък Бойко Борисов. 

„Ето и сестра ми сега е болна от рак. Няма семейство, което да не е по-поразено от този бич. Колкото е по-модерно и по-ефективно лечението, толкова по-добре! Затова си заслужава инвестицията. Затова дойдохме. Дай Боже да има по-малко пациенти, болни от рак!“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай