Борисов иска глоба за седящия Каракачанов

Той се оправдава, че бил извън градината

Борисов иска глоба за седящия Каракачанов | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира разпространената във Фейсбук снимка, на която се вижда, че седи на пейка с шефа на пресцентъра си, въпреки забраната за достъп до градинки и паркове по време на извънредното положение.

"То много ясно се вижда на снимката - извън градинката срещу МО. Аз съм на плочките, зад мен е парапетът на градинката.

А от дясната страна, на 10-12 метра е министерството, точно там стоя, а точно срещу очите ми е Народният театър."

Попитан за спазването на физическа дистанция между събеседниците Каракачанов отвърна:

"Ами аз с този човек и с моя екип не сме спрели да работим, и не сме излизали в отпуска. Ние с тези хора сме по 9-10 часа на ден, както и другите министерства не сме спрели да работим".

Според него може да се въведе график за големите паркове - сутрин там да се разхождат хората над 60-годишна възраст, най-застрашените от коронавируса, както и семействата с малки деца, защото те "пощръкляват" вкъщи. Следобед пък можело да се отвори "слот" за хората, които през деня са били на работа.

Ето и коментара на премиера Бойко Борисов : ""Той беше във вашата телевизия и много добре обясни точно какво е правил там. Не съм разговарял с него. Кoлeгaтa Кaрaкaчaнoв - ceднaл cлeд интeрвю c вaшaтa тeлeвизия тaм.

Мoжe и дa нe e прeцeнил изoбщo, чe... интeрвю e дaвaл зa вac. И ceднaли нa пeйкaтa зa eднa минутa. Дa гo глoбят, нaдaли... Тoй тaкa или инaчe нямa зaплaтa. Дa гo глoбят!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай