Българите в чужбина да работят дистанционно

Това предлага Иван Нейков

Българите в чужбина да работят дистанционно | StandartNews.com

Наблюдава се процес на завръщане на българи от чужбина, водени от собствени мотиви, но е добре да има истинска политика на държавата в тази посока. Това заяви пред БНР бившият социален министър Иван Нейков по повод идеята на Министерството на труда да стимулира с  финансова подкрепа от 1200 лева  българи с висше образование да се завръщат от чужбина.

Нейков отбеляза, че е по-добре хората да се мотивират изобщо да не си тръгват от страната. Той все пак призна, че е хубаво, че социалното министерство започва да мисли за обратния процес.

Той отбеляза, че през последните десет години формите на труд толкова са се променили, че българите биха могли да работят за страната и без да се намират физически в България.

"Ако ние им предложим различни форми на дистанционна работа и използваме техния капацитет в различни сфери в България, какво пречи да им кажем, че сме готови да плащаме за това нещо, след като ще можете вие, където и да сте, да изпълнявате задачи, които българският работодател или държавата ви възлага", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай