Белезници щракат! Задържаха висш полицай за подкуп

Още едно лице за издирване

Белезници щракат! Задържаха висш полицай за подкуп | StandartNews.com

Началникът на отдел “Миграция” бе задържан от Областната дирекция на МВР в Разград.

По информация на източници на NOVA, това се е случило в момент на получаването на подкуп. 

Акцията е на "Вътрешна сигурност" на МВР.

От пресцентъра на МВР съобщават, че са задържани още двама души, съпричастни към извършеното престъпление, както и две жени, извършвали преводачески услуги. Издирва се още едно лице.

Разкрита е престъпна схема за посредничество при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в страната. За целта Т.К. и С.С.  намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци, без да имат намерение да пребивават на тях.

В качеството си на началник на група „Миграция“ при ОДМВР-Разград П.М. е трябвало да извършва проверки дали действително посочените лица се намират на дадените адреси, което свое задължение той не е изпълнявал, посочват от пресцентъра на прокуратурата. 

При същата акция са задържани още две лица, съпричастни към извършеното престъпление, както и две жени, извършвали преводачески услуги. Издирва се още едно лице, съобщиха по-късно от пресцентъра на прокуратурата. В случая се касае за престъпна схема, при която двете лица са посредничили при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в България. За целта те намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци, без да имат намерение да пребивават на тях. Като началник на група „Миграция“ при ОД на МВР-Разград Павел Маринов е трябвало да извършва проверки дали действително посочените лица се намират на дадените адреси, което той не е правил, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Подробности за случая, който се наблюдава от Окръжната прокуратура в Разград, ще бъдат дадени утре в 7:00 часа пред сградата на прокуратурата в града, съобщи още окръжният прокурор на Разград. Тодоров добави, че предстои прокуратурата да прецизира обвинението на Павел Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай