Бивш министър поиска: 10 години без кола и книжка при смърт на пътя

Софийският трафик не е трафикът в някое българско село, където през деня минава една кола, каза Виолета Комитова

Бивш министър поиска: 10 години без кола и книжка при смърт на пътя | StandartNews.com

Архитектът и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова направи коментар на булевардите убийци в София „Черни връх“ и „Сливница“, както ги определи водещият на „Пресечна точка“ Михаил Дюзев.

„Колкото са по-хубави и по-широки тези булеварди, толкова повече водачите си позволяват по-голяма скорост, и, естествено, произшествията са много повече. Подготовката в шофьорските курсове е едно ниво, тя дава само знания. Практически опит трябва да се натрупа после допълнително с работа със самоподготовка или с помощ на близки с придружители и така нататък, защото става дума за включване на един водач в един много сложен трафик, какъвто е софийският трафик.

Софийският трафик не е трафикът в някое българско село, където през деня минава една кола.

Тук факторите, с които трябва да се съобрази младия водач, са твърде много и едновременно се случват и се изискват бързи реакции“, каза Комитова, пред Нова тв.

„Изисква се практически опит, този опит аз го наричам сумарна подготовка, но това, което бих предложила като едно бързо законодателство, при смъртен случай да си отнема автомобил за 10 години и да се отнема правото на причинителя, на този, който е причинил смърт, 10 години да има шофьорска книжка. Докато се водят делата за това кой е крив, кой прав, конфискува се автомобилът за 10 години и той няма право 10 години да кара автомобил“, заяви още Виолета Комитова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай