Бесен протест в защита на Паметника на Съветската армия

Няма да позволим Паметникът на Съветската армия да бъде пипнат, заяви Мая Манолова

Бесен протест в защита на Паметника на Съветската армия | StandartNews.com

Множество граждани се включиха в протеста, организиран от БСП, за защита на Паметника на Съветската армия. Протестиращите настояват той да бъде оставен в Княжевската градина. Те се обявиха категорично против предложението на Столичния общински съвет за демонтиране на паметника, предаде  БГНЕС.

Протест срещу демонтиране на паметника беше свикан пред Столичната община и от Коалиция "Левицата!".

На протеста присъстват и представители на "Възраждане" с плакати "Смърт на фашизма", също лидерите на "Атака" Волен Сидеров и на ПП МИР Симеон Славчев.

Няма да позволим Паметникът на Съветската армия да бъде пипнат, заяви Мая Манолова от Коалиция "Левицата!". Тя посочи, че четири години са можели да проведат допитване до софиянци, вместо това "сега, в последния момент, когато вече нямат никаква легитимност, и Фандъкова, и присъдружните й общински съветници от ГЕРБ и от "Демократична България" нападнаха паметника". "Левицата!" ще се противопостави срещу опитите да бъде демонтиран монументът и да се води война с паметниците, отразяващи българската история, каза Манолова.

Ивайло Танчев от Национално дружество "Традиция" разказа, че баща му като офицер на времето е дал пари за бонове, за да се построи паметникът на червената армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай