БЧК с добра инициатива за деца

Средствата за кампанията са събирани предимно от частния бизнес

БЧК с добра инициатива за деца | StandartNews.com

От първи декември до края на зимния сезон Българският червен кръст осигурява топъл обяд за над 1600 деца от 21 области в страната.

Програма "Топъл обяд" се реализира за 18-та поредна година. Стартира през 2004 г. и до момента е предоставила безплатна храна на общо 20 448 нуждаещи се деца от цялата страна.

Средствата за кампанията са събирани предимно от частния бизнес, обясни Екатерина Борисова, експерт в Българския червен кръст.

"Идеята е да получават пълноценна топла храна. Задължително има първо ястие, основно ястие и десерт, който се стреми по възможност да бъде плод, а основното ястие да бъде с месо. Средствата за осигуряване на безплатна храна в училище набираме чрез съвместни фондо-набирателни кампании с партньори най-вече от корпоративния сектор. Набираме средства и от индивидуални граждани. Който желае може да подкрепи програмата с дарения онлайн през сайта на Български червен кръст. Също така може да бъде изпратен SMS на кратък номер 1255. Един SMS е един лев, а при желание може да стане регулярен дарител".

Източник: БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай