Българска марка за бижута отвори магазин в сърцето на Марбея

Българска марка за бижута отвори магазин в сърцето на Марбея | StandartNews.com

Дами и господа, имаме новина! Не, имаме цяла сензация! Марбея вече не е същата!Българска марка за бижута откри свой собствен магазин на пъпа на един от световните топкурорти.

Кои са тия смели хора, които решиха да преследват мечтите си и направиха пробив в сърцето на Марбея, съвсем близо до Променадата на курорта, където туристическия поток от целия свят не спира и не спира. Това е екипът на Goto Jewellery and Diamonds /чете се Гото Джулъри енд Даймъндс/, които родните ценители на бижутата и диамантите вече познават от техния ювелирен магазин в Ринг Мола в София.

Марката е сравнително нова: създадена е през 2014 година в Италия. Стартира с фабрика за бижута, няколко дизайнера и специална линия бижута с диаманти. Goto Jewellery and Diamonds бързо набира скорост и се превръща в един от най-желаните брандове за бижута и ювелирни изделия на родна земя, която за една година има вече четири обекта в София, а след броени дни е и официалното откриване на петия. Той ще бъде позициониран в изцяло реиновирания „Планет клуб", който ще демонстрира пред столичната публика нова концепция за забавление – и дневен и нощен клуб плюс магазини наоколо.

Но да се върнем в Марбея. Любимото място за почивка на куп световни звезди. Тук човек може да се размине и да си кимне с Хю Грант, Мел Гибсън, Ева Лонгория, Ивана Тръмп, Лени Кравиц, Хулио Иглесиас, а Енрике е израсъл по тези места и вили. Дейвид и Виктория Бекъм и фамилия си пият капучиното в топбара Cappuccino Grand Café на брега на Средиземно море. Цялата област наоколо е 24 часа нонстоп курорт, а перлата в короната е непристъпното селце Ла Загалета, което е високо в планината над морето и където не всеки може да си купи вила, дори да желае и да има чували с пари. По-запознатите говорят че вила там има самият Владимир Путин. Горещото лято примамва туристи от целия свят, атракциите тук са на всяка крачка.

Такова време избра Goto Jewellery and Diamonds да отрие своя първи магазин в Марбея. Няколко дни преди опънинга местните радиостанции упорито въртяха клипове за откриването, а тамошните туристически програми и справочниците подканяха хората да посетят събитието и указваха адреса на магазина.

Прекрачваме прага на магазина на централната марбейска улица Avenida Ricardo Soriano и усещането за нещо новаторско и различно е факт. Всичко наоколо е решено в бяло като мащабна сцена от холивудски сюрреалистичен филм. На площ от 150 квадратни метра са разположени стилажите и витрините с диаманти и с дизайнерски бижута на марки на които „Гото Джулъри енд даймъндс" са представители. Тук са диамантите на неповторимата Anna Maria Cammilli, бижутата на различната Aurora, уникатите на стилната Oggi Donna, спиращата дъха бебешка колекция от диамантчета Special Goto Baby Collection, които са перфектният подарък за кръщенета и други семейни тържества. В магазина си личи и собственият почерк на дизайнерката на „Гото" българката Диана Данова, която майсторски съчетава злато, сребро и диаманти.

Тук спокойно можем да говорим за произведения на изкуството, а не за масови стока. Брандовете, които „Гото" представя са повече от 16, някои от които, освен споменатите по-горе, са екстравагантният Zancan за мъжете с вкус, луксозните Belfiore, Ekan, FA Gioielli, немската Binder със своите бижута с безкомпромисно качество, италинската марка Grand Soliel и различните Povlino, някои от които са ексклузивни както за България, така и за Испания, а дизайните им са съвършено различни за всяка марка. Всяко отделно бижу носи послание само по себе си с уникалния си и различен дизайн, а основният критерий, по който екипът подбира колекциите е те да позволяват персонализиране чрез гравиране на дата, послание, име, рисунка. „Гото" работи с дизайнери, които излизат от клишетата и познатите форми и предлагат нова визия с безкомпромисно качество.

Вечерта мина като миг и беше наслада и за очите и за другите сетива. Ултрамодерният напоследък микс между дидджей и цигулар на живо изпълнен от Beach Grooves вдъхнови и музикално гостите. А сред блестяха наследничката на рода Романови - Наташа Романов, чието присъствие е знак за високо качество на всяко едно марбейско парти. Тук бяха и Анна Рамирез, собственичка на испанската бижутерска марка Crisolar, ексклузивно представена в България и Марбея от „Гото". Своето уважение показа и специално пристигналият от Истанбул Билал Ахмадов, маркетинг директор на Аrpas – един от най-големите производители и износители на златна и сребърна бижутерия в световен мащаб. Имаше много камери, светкавици и още шоубизнес блясък, както и се полага на такова откриване на такова място. Колоритна гледка бяха и многото българи, живеещи в Марбея и околността, всеки със собствен бизнес и лека носталгия към Родината.

Присъствието на „Гото" в Испания е обречено на успех. Вече се подготвя и втори магазин в района на култовия Стар град в Марбея. Успехът се крие в проста формула – неподражаем лукс и дизайнерско решение на бижутата на достъпни цени. Брандът е помислил и за най-малките – за децата и дори за бебета ни и предлага необичайни подаръци като кристален биберон с диамант на италианската марка Flavour of gold, златни и сребърни гривни и висулки за гравиране, италиански ръчно рисувани бижута за деца на Vai Milano, сребърни дрънкалки или рамки за снимки на Belfiore.

Невероятно, но факт са и повече от 700 модела на годежни пръстени и брачни халки от марки като Desire Gioielli, Zen Diamonds и гигантите Hemera, които могат да бъдат видени в цялост и пробвани на място в магазина на марката в София Ринг Мол, а съвсем скоро и по другите големи обекти на марката.

Какво можем да очакваме от тук насетне? Всеки сезон нова колекция бижута с нестрандартен или модерен класически дизайн, новаторски проекти и нови географски ширини, които марката да покори.

Във времена, в които българският бизнес се оплаква от това или онова, от този или онзи, българи започнаха в Испания едно ново приключение, което ще се превърне в успешно реализирана бизнес стратегия за масова експанзия в цяла Европа. Да им пожелаем успех!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай