Архитект с версия за виновни за оголените кабели

Привързването на павилиона към ЧЕЗ според мен е станало през 2019 г., когато се правеше ремонт на бул. „Иван Гешов", казва Иван Шишков

Архитект с версия за виновни за оголените кабели | StandartNews.com

"Замествала ме е началник отдела Елена Траянова. Тя е подписала бележката (договор с ЧЕЗ), която г-жа Фандъкова показва. Аз съм бил в отпуска. Ако бях видял документа, вероятно нямаше да го подпиша, но колегите не са подозирали, че ще има такива користни цели. Като са видели, че бележката е със запетайка, а не с моя подпис, е трябвало от ЧЕЗ да попитат най-малкото администрацията“.

Това заяви пред BGonAir главният архитект на „Триадица“ арх. Иван Шишков по повод шахтата убиец, която отне живота на 16-годишния Людмил. Още вчера той е подал оставка, както стана ясно от информацията на районния кмет.

„Работил съм прекрасно със столична община и с институциите. Когато обаче започнаха да се вадят документи и да се проявява съмнение в моята работа, реших да се оттегля. Някои може и да го разтълкуват като бягане от отговорност, може и така да изглежда, но напускам, защото е абсурдно в тази трагична ситуация да започнем да си прехвърляме отговорността“, категоричен е арх. Шишков.

„Привързването на павилиона към ЧЕЗ според мен е станало през 2019 г., когато се правеше ремонт на бул. „Иван Гешов“. Органът, който трябва да контролира шахтата, е нейният собственик. Мисля, че това са колегите от „Улично осветление“. Според мен при преместването на светофара са останали едни кабели, но фокусът се измести върху тази бележка. Оттук нататък ще работя като архитект. В община „Триадица“ аз съм се чувствал полезен“, коментира арх. Шишков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай