"Антимафия" проверява Горанов и за конфликт на интереси

Проверката за апартамента му ще приключи в срок, увери Пламен Георгиев

"Антимафия" проверява Горанов и за конфликт на интереси | StandartNews.com

 

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ще изпълни в срок проверката за условията, при които финансовият министър Владислав Горанов ползва апартамент от 180 кв. метра в луксозен комплекс, предоставен му безвъзмездно от бизнесмена Иван Сариев. Това увери шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който обясни, че освен за корупция подопечните му разследват и дали има конфликт на интереси.  Прокуратурата възложи на комисията с дългого име, по-известна като "Антимафия" , на 28 ноември в срок от 20 дни да извърши проверката за случая с Горанов. Това стана по изрично нареждане на обвинител №1 Сотир Цацаров след участието му в "Шоуто на Слави", където беше огласен зрителски въпрос за жилището на Горанов. .   

„По този случай КПКОНПИ трябва да събере всички съотносими документи. Ние просто изпълняваме всички указания на прокуратурата и ще ги изпълним в срок. Но при нас тече и друга проверка – за конфликт на интереси“, разясни Георгиев. 
Той коментира и случая с шефа на ВКС Лозан Панов, който беше призован да даде обяснения пред "Антимафия" заради разминаване в декларираните доходи. . 
„Г-н Панов не се яви пред КПКОНПИ и излезе с публична декларация, предвид което се обезсмисля повторна покана за изслушване. Но проверката продължава, защото снемането на показания от лицето е само едно от нещата, които трябва да се направят. И всъщност идеята, с която беше призован, беше в негова полза, за да обясни откъде идва разминаването. Но се изискват и други документи“, заяви Георгиев. 
Той посочи, че след като КПКОНПИ приключи проверката, всички документи ще бъдат изпратени на прокуратурата. Той обясни, че няма краен срок за извършване на тази проверка. 
„Но законът не ни дава възможност да санкционираме лицата за неявяване“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай