Андреа Бочели дава рамо за София - Европейска столица на културата

Андреа Бочели дава рамо за София - Европейска столица на културата | StandartNews.com

София. Световно известният оперен певец Андреа Бочели, с писмо до кмета на Столична община, потвърди подкрепата си за кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г., съобщиха от Столична община.

Това е вторият член от организационния комитет на Урбино 2019, след Франко Неро, който подкрепя кандидатурата на столицата с включване в Комитета „Приятели на София". Председател на комитета за кандидатурата на Урбино за 2019 e Жак Ланг, бивш министър на културата на Франция.
В писмото на Андреа Бочели се казва: „имал съм възможност да опозная и да оценя прекрасния Ви град" и „с радост приемам Вашата любезна покана, да се включа в комитета "Приятели на София".

София и Урбино подписаха на 12 юни т. г. Меморандум, който има за цел да развие сътрудничество в областите на културата, изкуството, образованието, обучението, младежките политики, туризма, иновациите и научното сътрудничество.

Комитетът „Приятели на София" е създаден по повод кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019г., която е гражданска кауза и е важно участието на личности, както в процеса на подготовка, така и при реализирането на програмата.

В процеса на подготовка на кандидатурата на София и Югозападен регион са получени общо 16 000 идеи от граждани в кампанията „Имаш идея".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай