Началник на бригада и млад работник са сред затрупаните

Четирима са откарани в болницата в Благоевград

Началник на бригада и млад работник са сред затрупаните | StandartNews.com

Ясни са двама от пострадалите при срутването на тунел "Железница". Това 46-годишния началник на бригада Георги от с. Черниче и 31-годишния Спас от дупнишкото село Бистрица, съобщи struma.com. Третият току що е настанен в болницата. Нищо не се съобщава за четвърти пострадал, както беше първоначалната информация

Всички затрупани при инцидента в тунел "Железница" са живи", съобщи на извънреден брифинг министър Ананиев. Той определи инцидентът като бедствие.

Потсрадалите са откарани в спешния център в болницата в Благоевград. По сериозно било състоянието на едно младо момче.

Отвън пред тунела са инженерите, които се готвят да влязат в тунела. 

Част от тунела „Железница”, който в момента се изгражда, се е срути около 10.00 часа тази сутрин. Инцидентът е станал от южната страна, откъм Железница. Към мястото пътуват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

По план 2 км тръби трябва да свържат северната с южната част и да се срещнат по средата. На този етап пробиването е стигнало на около 400 м от северната страна.

Районът се охранява от МВР и външни лица не се допускат, съобщава БНР.

По план тунелът трябва да бъде завършен през пролетта на следващата година, а през март 2022 г. трябва да бъде приключено и строителството на целия ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай