Вторник,

Алексиев с две ключови решения. Какво ще стане с "Вера Су"?

От: Агенция Стандарт -
Алексиев с две ключови решения. Какво ще стане с "Вера Су"?
A
A
A

Взехме две ключови решения. На първо място бе въведена мярка за подпомагане на автобусните превозвачи в размер на 40 млн. Надяваме се до края на годината да разплатим тези средства, за да получат глътка въздух в днешната ситуация, свързана с COVID кризата. Това заяви министърът на транспорта Христо Алексиев.

България ще подаде жалба в Съда на ЕС по отношение на пакета "Мобилност", тъй като по думите му, той е доста дискриминационен спрямо българсия автобусен и автомобилен международен транспорт.

"Направихме успешна операция по отношение на кораба Vera Su. В момента е на сух док и той ще бъде напълно възстановен, за да може да бъде плавателен. Корабът е задържан като българска собственост и ако разходите не бъдат покрити от застрахователите, той ще бъде продаден на открит търг, за да може тези разходи да бъдат възстановени.

България ще строи и изгражда мултифункционален модерен кораб, който ще покрива нуждите за спасителни и издирвателни операции. Може да бъде ползван и за практическо обучение на студенти, уточни министърът на транспорта. Същевременно може да бъде използван и за научноизследователски дейности и мисии.

Разходите по възстановянето на Vera Su ще бъдат около 3 млн. лева. "Кораб, който беше потънал и "умрял", успяхме да го извадим и съживим. С тези 3 млн. лева отново ще може да плава във вода, макар и не в перфектно състояние.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички