Сряда,

8-годишни тризначки дариха косите си

От: стандарт -
A
A
A

 

Осемгодишните тризначки от Разград Теодора, Калина и Диляна Терзиеви избраха  Деня на християнското семейство, за да подстрижат косите си и да ги дарят на Асоциацията за превенция на рака, съобщи БТА.

"Дано косичките им донесат късмет на някое дете, и дано дойде ден, в който никой няма да се нуждае от този вид подкрепа", сподели майката на второкластничките Мария Карагеоргиева. Тя добави, че се гордее с постъпката на своите дъщери и изрази убеденост, че те винаги ще си останат добри хора, даряващи на нуждаещите се цялата си любов, всеотдайност и грижа..

Идеята за тази благородна постъпка възникнала преди повече от две години, докато гледали с родителите си репортаж за тяхна връстничка с онкологично заболяване, разказа още Карагеоргиева.

Съдбата на страдащото дете трогнало цялото семейство, но точно тогава нямали възможност да помогнат, тъй като самите те имали нужда от подкрепа. По това време чрез дарителска кампания се събирали средства за подпомагане на лечението на две от сестричките. Родителите и децата били сигурни обаче, че ще дойде ден, в който и те ще успеят да дарят надежда на страдащи.

"През пролетта на 2018 година, когато нашето семейство също имаше нужда от подкрепа, се отзоваха хиляди познати и непознати, за което ще сме вечно благодарни. Сега е наш ред да предадем доброто нататък", каза Мария.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички