Протестът: Летят жълти стотинки и червена боя

Железните пари излезли лично от джоба на Божков

Протестът: Летят жълти стотинки и червена боя | StandartNews.com

 

След яйцата и доматите, протестиращите днес решиха да замерят Министерския съвет с жълти стотинки. Искали по този начин да платят за оставката на Борисов, защото той нищо не правел без пари. Стотинките се раздават лично от адвокат Хаджигенов. Той пък даде своя версия защо паричките влизат в употреба. Били дошли от Дубай, от джоба на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Тези, които не получиха железни пари, бяха снабдени с червена боя, за да цапат Триъгълника на властта. Съвсем закономерно, нямаше много мераклии да го правят под погледите на полицаите.

В 25-ия ден на протеста с искане за оставки на правителството и на главния прокурор три ключови кръстовища в столицата остават блокирани от демонстранти, предава БНР. Хората обаче са значително по-малко, обикалят отново с колелета, пият бира и се събират по групички. Най-много се обсъжда има ли блокади по пътищата до българското и гръцкото море. Един застана до микрофона и започна да обяснява как не може да преживее, че след Цар Борис Трети сме доживели Борисов 3.  

Освен Орлов мост и булевард „Цар Освободител“ при сградата на президентската администрация е затворено и кръстовището на Ректората на Софийския университет.

На една от палатките пред сградата на Министерския съвет с надпис „Граждански парламент“ се събират подписите с искане за оставка на правителството.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай