Защо има прости деца? Иво Сиромахов разгневен

Виновниците са главно техните родители

Защо има прости деца? Иво Сиромахов разгневен | StandartNews.com

Гневен коментар написа писателят и водещ на Шоуто на Слави" по тв 7/8  Иво Сиромахов.

На него му е писнало от една от основните черти в нашенската народопсихология все да търси някой друг за виновен за собствените си неудачи.Главният виновник за проваленото българско образование са родителите на учениците.

Напоследък те придобиха самочувствие, че могат да се месят в просветните дела, да държат сметка на учителите, да дават акъл какво да се учи и какво да не се учи.Този кураж им дойде от фейсбук, където българите са най-умни и всезнаещи. Те там всеки ден оправят пандемията, войната и бекхенда на Григор Димитров, та с едно образование ли няма да се справят…А когато прости хора решат, че нещата трябва да стават според техните разбирания, става страшно.

Започна тормозът върху учители, недопустимите претенции "Защо си писала двойка на детенце, ма? То си знае сичко“… Продължи с оспорване на учебната програма "За кво да го учи тва, то няма да му трябва“ (щом майка му не го е научила и пак знае откъде да си включи телефона, всичко останало са излишни знания) и стига до "Детето ми не е невъзпитано, това не е простащина, а хиперактивност“ (чела е някъде този термин из беге мама групите и не знае кво е, ама ѝ звучи като добро оправдание).Оттам насетне всичко се срина много бързо. Влязат ли прости хора в училището и почнат ли те да казват какво да се учи и какво не, провалът е сигурен.

Стигна се дотам, че за да угоди на тия нахалници, министерството ги включи в някакъв обществен съвет, който определя съдържанието на учебниците.Това е безумие.Образованието е сложна система, непонятна за кухите глави на тия родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай