Вторник,

Важно за родители на първолаци: Как записват децата за училище

От: Стандарт -
319
Важно за родители на първолаци: Как записват децата за училище
A
A
A

Родителите имат време да подадат заявлението за прием на децата си в 1 клас. Трябва да спазят всички технологични стъпки и да бъдат коректни в посочването на данните. Това заяви председателят на Регионалното управление по образование - София Ваня Кастрева пред БНТ.   

 При некоректни данни, те няма да бъдат отчетени.  Родителите могат да участват с постоянния и настоящ адрес на детето.  Кастрева призова родителите, които желаят, да посетят училището, в което искат детето им да бъде прието, да усетят каква е цялостната атмосфера в училището, да се поинтересуват от учителите и да преценят кое е най-доброто за тяхното дете. Трябва да се мисли за образованието през погледа на децата ни, настоя тя.  

Общинските училища на територията на Столична община са 158, а извън приемът на тази наредба - има две държавни училища, много частни училища и училища към Министерство на културата. При частните училища и при училищата към Министерство на културата, приемът е автономен, посочи Кастрева.  Тя се надява мечтата на родителите и на децата да се сбъдне, да бъдат приети в желаното от тях училище и с усмивка да прекрачат прага на 15 септември. 


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията