Ще удължават ли учебната година? Говори Денков

Краят на тази учебна година вече е ясен, началото на следващата все още се обсъжда, поясни министърът

Ще удължават ли учебната година? Говори Денков | StandartNews.com

Настоящата учебна година няма да бъде удължавана. Това заяви образователният министър Николай Денков. Заради трудности в онлайн обучението миналата година, вторият срок беше удължен с една седмица за децата от 1-ви до 3-ти клас и с две седмици за децата от 4-ти до 6-ти клас. Сега обаче за децата с пропуски в знанията се предвиждат само индивидуални занятия с учителите.

Тази година не са предвидени допълнителни седмици обучение за малките ученици в края на втория срок, заяви министърът на образованието.

„По-скоро ще използваме тези две седмици за наваксване на индивидуалните пропуски на децата. Остава тази възможност - да се анализира какви са проблемите на всяко дете и да се работи индивидуално или на малки групи”, обясни министър Денков.

Така, ако нямат нужда от допълнителни уроци, малките ученици от 1-ви до 3-ти клас ще завършат годината на 31-и май. Децата от 4-ти до 6-ти клас ще учат до 15-и юни. А до най-късно в класните стаи ще останат големите ученици от 7-ми до 11-и клас - 30-и юни.

И докато краят на тази учебна година вече е ясен, то началото на следващата все още се обсъжда, допълни образователният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай