Събота,

Ще удължават ли учебната година? Говори Денков

От: Агенция Стандарт -
995
Ще удължават ли учебната година? Говори Денков
A
A
A

Настоящата учебна година няма да бъде удължавана. Това заяви образователният министър Николай Денков. Заради трудности в онлайн обучението миналата година, вторият срок беше удължен с една седмица за децата от 1-ви до 3-ти клас и с две седмици за децата от 4-ти до 6-ти клас. Сега обаче за децата с пропуски в знанията се предвиждат само индивидуални занятия с учителите.

Тази година не са предвидени допълнителни седмици обучение за малките ученици в края на втория срок, заяви министърът на образованието.

„По-скоро ще използваме тези две седмици за наваксване на индивидуалните пропуски на децата. Остава тази възможност - да се анализира какви са проблемите на всяко дете и да се работи индивидуално или на малки групи”, обясни министър Денков.

Така, ако нямат нужда от допълнителни уроци, малките ученици от 1-ви до 3-ти клас ще завършат годината на 31-и май. Децата от 4-ти до 6-ти клас ще учат до 15-и юни. А до най-късно в класните стаи ще останат големите ученици от 7-ми до 11-и клас - 30-и юни.

И докато краят на тази учебна година вече е ясен, то началото на следващата все още се обсъжда, допълни образователният министър.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички