Родители бранят учителката, наредила заплюване

Преместиха пострадалото дете в друго училище

Родители бранят учителката, наредила заплюване | StandartNews.com

 

 

Родители на децата от 3-и „Б” клас на пазарджишкото училище „Проф. Иван Батаклиев” се събраха в подкрепа на г-жа Маратилова. Тя е учителката, заплашена от уволнение, защото накара деца да заплюят свой съученик.

Родителите са на мнение, че това е инцидент,  провокиран от поведението на един ученик. Родител разказва, че конкретното дете системно е нарушавало дисциплината в училище. Според тях случката е момент на слабост и заради това, че учителката е била провокирана, трябва да ѝ бъде простено.

Пострадалото от заплюването дете вече е преместено в друго училище.

„Внукът ми дойде при мен със силно главоболие. Това ми направи впечатление, защото той не обича да се оплаква. Предположих, че е болен и го оставихме у дома. На следващия ден разбрах за случката от дъщеря ми. Възмутен родител на друго дете ѝ разказал за случилото се”, каза Цеца Медарова, баба на изтормозения ученик.

 „Аз не казвам, че детето ни не е виновно, но това да караш други деца да наказват съученици по такъв жесток начин е неприемливо. Ако днес това е моето дете, утре то може да е вашето”, добави тя.

„Поисках обяснение от госпожата. Версията ѝ е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В състояние на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия начин”, коментира директорът на училището Даниела Кемчева. „Изненадата за мен е огромна, защото г-жа Маратилова е уважаван преподавател и децата я обичат. Тя вече получи административно наказание - предупреждение за уволнение”, добави тя.

Прокуратурата проверява случая в основното училище  съобщи NOVA.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай