ПГ по електротехника и електроника Кърджали с европейски приз

ПГ “Капитан Петко войвода” бе удостоена с европейския знак „eTwinning училище“ за 2019 и 2020 година след като успешно премина през два етапа на селекция

ПГ по електротехника и електроника Кърджали с европейски приз | StandartNews.com

Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Капитан Петко войвода” бе удостоена с европейския знак „eTwinning училище“ за 2019 и 2020 година след като успешно премина през два етапа на селекция.
Българските носители на отличието от 2019 година са само 9 училища и 3 детски градини от общо 1004 европейски училища. „ПГЕЕ е единствената наградена професионална гимназия в България и единственото училище в област Кърджали, получило почетния приз”, сподели Таня Тюркеджиева, директор на учебното заведение.
Идеята за удостояването със знака „eTwinning училище“ е да се оцени и награди участието, ангажираността и отдадеността не само на отделните еТуинъри, но и на целите екипи от учители и училищни ръководители в рамките на съответното училище.
ПГЕЕ ”Капитан Петко войвода” Кърджали работи по „eTwinning“ от 2009 година като досега в училището са реализирани 29 проекта по тази програма. Учителите, работещи в платформата, са носители на 6 национални и 5 европейски знака за качество.
В момента училището работи по 2 проекта по „eTwinning“, единият от които е eTtwinning/Erasmus+ проект и е свързан с провеждането на производствена практика на 15 момчета от ПГЕЕ в гр. Волфсберг, Австрия през юли 2019г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай