Откриха академичната година във филиала на РУ във Видин

Областният управител Албена Георгиева бе гост на официалното откриване

Откриха академичната година във филиала на РУ във Видин | StandartNews.com

Областният управител на Видин Албена Георгиева бе гост на тържествената церемония по откриване на новата академична година във филиала на русенския университет в града. Тържеството се проведе пред сградата на Професионална техническа гимназия „Васил Левски“.

В приветственото си слово Албена Георгиева поздрави ръководството на Русенския университет, представителите на местната и държавната власт, бизнеса и  гражданското общество, които заедно положиха усилия за превръщането на идеята за университет във Видин в реалност. Областният управител се обърна към студентите като ги поздрави за избора да се учат, да трупат знания и опит именно тук – в родния Видин. „С този свой избор, Вие станахте част от една мечта, за която милееха поколения видинчани – в града ни да има университет“, каза Георгиева. „На тези от Вас, за които тази академична година е последна, пожелавам успешно дипломиране, професионална реализация и помнете, че Видин има нужда от Вашите познания и потенциал за развитие“, допълни областният управител.

С приветствие към всички се обърна и кметът на община Видин инж. Огнян Ценков. На откриването на академичната учебна година във Видин присъстваха ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, заедно с част от академичното ръководство на университета, началникът на Регионално управление на образованието – Видин Веселка Асенова, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, директори на училища, представители на държавни институции, студенти, граждани и гости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай