Четвъртък,

Откриха академичната година във филиала на РУ във Видин

От: Стандарт -
189
Откриха академичната година във филиала на РУ във Видин
A
A
A

Областният управител на Видин Албена Георгиева бе гост на тържествената церемония по откриване на новата академична година във филиала на русенския университет в града. Тържеството се проведе пред сградата на Професионална техническа гимназия „Васил Левски“.

В приветственото си слово Албена Георгиева поздрави ръководството на Русенския университет, представителите на местната и държавната власт, бизнеса и  гражданското общество, които заедно положиха усилия за превръщането на идеята за университет във Видин в реалност. Областният управител се обърна към студентите като ги поздрави за избора да се учат, да трупат знания и опит именно тук – в родния Видин. „С този свой избор, Вие станахте част от една мечта, за която милееха поколения видинчани – в града ни да има университет“, каза Георгиева. „На тези от Вас, за които тази академична година е последна, пожелавам успешно дипломиране, професионална реализация и помнете, че Видин има нужда от Вашите познания и потенциал за развитие“, допълни областният управител.

С приветствие към всички се обърна и кметът на община Видин инж. Огнян Ценков. На откриването на академичната учебна година във Видин присъстваха ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, заедно с част от академичното ръководство на университета, началникът на Регионално управление на образованието – Видин Веселка Асенова, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, директори на училища, представители на държавни институции, студенти, граждани и гости.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички