Fast ForWord и курсовете по английски език

Fast ForWord е адаптивен софтуер, който използва принципа на невронауката

Fast ForWord и курсовете по английски език | StandartNews.com

Източник на снимка: Unsplash

Днес английският език е сред задължителните чужди езици,които трябва всеки от нас да знае. Това е езикът, който ни позволява да общуваме с хора от различни култури по цял свят. Английският език е и важен от гледна точка на професионалното ни развитие и кандидатстване в чуждестранни колежи и университети.

В тази връзка, ако искате да повишите вашето ниво и да подобрите знанията си, то можете да се запишете на курсове по английски език. Днес има голям брой учебни центрове, които предлагат обучение както за деца, така и за възрастни.

По-интересното е, че почти всеки езиков център използва различна методика на обучение, което дава възможност на всеки да открие перфектния курс според неговите нужди. Един интересен начин на изучаване на английски език, обаче, си остава този по системата Fast ForWord.

Какво представлява Fast ForWord?

Fast ForWord е адаптивен софтуер, който използва принципа на невронауката. Той работи върху първопричините за трудното учене спрямо възрастта на дадения човек. Целта е придобиване на когнитивни и езикови умения, както и свободно четене и разбиране на езика.

Това, което прави Fast ForWord толкова специално като система и софтуер, е науката, която стои зад него. Четирима изследователи съчетават когнитивни изследвания за това как мозъкът се учи да чете заедно с неврологичните познания относно това как мозъкът усвоява всяко ново умение.

Преди стартиране на курс по английски чрез Fast ForWord, със сигурност ще е необходимо да преминете тест, с който да се определи вашето ниво на език и да се извърши анализ къде изпитвате най-големи затруднения. Така програмата ще се адаптира според вашите знания и умения, за да се постигнат желаните резултати.

За кого са подходящи курсовете по английски език чрез Fast ForWord?

Този метод на изучаване на английски език е много подходящ и особено успешен при деца и възрастни, които изпитват затруднение при учене, особено на чужди езици. Наред с това софтуерът се справя и при хора, страдащи от дислексия, хиперактивност, дефицит на вниманието и други.

Нещо повече, чрез Fast ForWord можете перфектно да се подготвите за различните видове международни сертификати като TOEFL, IELTS и Обща референтна езикова рамка.

Дългите години на проучвания…

Fast ForWord можем да го наречен метод или процес, който използва невропластиката или с други думи способността на мозъка да се променя. Упражненията, които са включени в този метод на учене на английски език, допринасят за това мозъка да придобива нови функции, нови невронни връзки и съответно нови способности за учене.

Сред направените изследвания има снимки от магнитно-резонансна томография, където се сравнява преди и след учене по системата Fast ForWord и се вижда как има повече активност в езиковите области на мозъка при четене.

Това означава, че той разчита повече на езиковата памет, а не на визуалната. Именно създателите на Fast ForWord са първите, които доказват, че четенето е предимно езиково, а не зрително умение.

Какви са резултатите от курсовете по английски език чрез Fast ForWord?

  • С помощта на Fast ForWord преди всичко ще можете успешно да усвоите английския език до степен, в която:
  • ще прескочите езиковата бариера и лесно ще можете да общувате с други хора на английски език;
  • ще подобрите слушането си на английски, като много по-лесно ще разпознавате фонемите, звуковете и съответно думи, фрази и по-сложни изречения;
  • ще подобрите произношението си и акцента;
  • ще затвърдите всичко, което сте знаели до сега и ще получите още нови знания
  • ще четете всеки един текст на английски език с лекота;
  • ще се научите да си боравите с голям обем от информация;
  • ще се радвате на по-добра памет, концентрация и лесно ще усвоявате нов материал.

От гледна точка на времето, за което ще усвоите определено ниво на английски език, е строго индивидуално. Всичко зависи от вас или вашето дете и това до каква степен сте мотивирани и какво е времето, което можете да отделяте, за да учите.

Сега остава на вас да откриете подходящ езиков център, където да се потопите в света на езиците и да се запишете на подходящ за вас курс по английски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай