Събота,

БАН търси млади таланти в математиката

От: Стандарт -
186
БАН търси млади таланти в математиката
A
A
A
  • Юбилеен научен панаир "150 години Българска академия на науките" ще се проведе на 13 и 14 декември в Ларгото на София

Млади таланти в математиката и природните науки, на които да съдейства за развитие и за представяне на разработките им на международни научни форуми, търси БАН. Това ще стане чрез Юбилейния научен панаир "150 години Българска академия на науките", който ще се проведе на 13 и 14 декември в Ларгото на София.

Събитието, организирано от Института по математика и информатика на БАН, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, ще открият заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева и председателят на академията акад. Юлиан Ревалски. Научният панаир "150 години Българска академия на науките" се провежда в рамките на програма "Образование с наука", която стартира през тази година. Негова главна цел е да открие научни таланти на юношеска възраст, да съдейства в бъдещето им развитие и да даде международен форум на идеите, откритията и иновациите им.

Юбилейният научен панаир ще определи българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, САЩ, през май 2020 година, а също така и българските участници в Expo Sciences Luxembourg.

Пред авторитетното жури и пред гостите на събитието ще бъдат представени 15 ученически разработки, повечето от които са в областта на природните науки.

Наградният фонд на конкурса е ориентиран към участието в събития, които да дадат ранен кариерен стимул на лауреатите и ще бъдат връчени в партньорство с различни организации, имащи традиции в работата с талантливи ученици.

Допълнителни финансови и материални награди ще бъдат осигурени от Института по математика и информатика–БАН, Министерството на образованието и науката, Society for Science and the Public, Музей за история на София и Клуб Млади таланти, като партньор на конкурса.

 


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички