БАН търси млади таланти в математиката

Юбилеен научен панаир "150 години Българска академия на науките" ще се проведе на 13 и 14 декември в Ларгото на София

БАН търси млади таланти в математиката | StandartNews.com
  • Юбилеен научен панаир "150 години Българска академия на науките" ще се проведе на 13 и 14 декември в Ларгото на София

Млади таланти в математиката и природните науки, на които да съдейства за развитие и за представяне на разработките им на международни научни форуми, търси БАН. Това ще стане чрез Юбилейния научен панаир "150 години Българска академия на науките", който ще се проведе на 13 и 14 декември в Ларгото на София.

Събитието, организирано от Института по математика и информатика на БАН, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, ще открият заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева и председателят на академията акад. Юлиан Ревалски. Научният панаир "150 години Българска академия на науките" се провежда в рамките на програма "Образование с наука", която стартира през тази година. Негова главна цел е да открие научни таланти на юношеска възраст, да съдейства в бъдещето им развитие и да даде международен форум на идеите, откритията и иновациите им.

Юбилейният научен панаир ще определи българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, САЩ, през май 2020 година, а също така и българските участници в Expo Sciences Luxembourg.

Пред авторитетното жури и пред гостите на събитието ще бъдат представени 15 ученически разработки, повечето от които са в областта на природните науки.

Наградният фонд на конкурса е ориентиран към участието в събития, които да дадат ранен кариерен стимул на лауреатите и ще бъдат връчени в партньорство с различни организации, имащи традиции в работата с талантливи ученици.

Допълнителни финансови и материални награди ще бъдат осигурени от Института по математика и информатика–БАН, Министерството на образованието и науката, Society for Science and the Public, Музей за история на София и Клуб Млади таланти, като партньор на конкурса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай